Lyžaři dorazili v pořádku do cíle a začínají si užívat zimních radovánek.

Neděle 14.1.

Cesta proběhla nad očekávání hladce, jen jedna neplánovaná pauza na čůrání…:). Všichni se spokojeně ubytovali. Kuchyně je výborná, téměř jako u nás ve škole. Přivítali nás výbornou svíčkovou. První seznámení se svahem bylo mlhavé, ale to nám vůbec nevadilo. Po večeři za námi přišel Krakonoš a poprosil nás, aby jsme mu pomohli najít dceru Kačenku. Tak nám držte palce!!!

Součástí večerního programu byla hra RISKUJ, deníčky, pomocí Krakonošova vševědoucího klobouku rozdělení do skupin. Následovala 2. večeře a pohádka. Pak už jen hygiena a večerka.

Pondělí 15.1.

Po klidné noci, kdy jsme se všichni dobře vyspali a načerpali sil, po snídani jsem vyrazili na druhou lyžařskou rozcvičku. Rozehřátí jsme popadli lyže a snowboardy a vyrazili na svah. Na svahu skupiny se svými instruktory začaly výcvik. Někteří na kotvě, jiní na laně či výšlapem. Povinná přestávka na čaj, jablko a WC proběhla uprostřed dopoledního bloku. V 11:30 jsme sjeli k chalupě na oběd. Polední klid všem udělal dobře.

Po řádném odpočinku jsme se opět přesunuli na svah. K radosti všech se dostavily první větší úspěchy našeho výcviku a takřka všichni se dostali k jízdě na lanovce. Naše škola tedy obsadila svah odshora dolů. Naštěstí jsme na celém kopci prakticky sami a můžeme se tak věnovat dalšímu zlepšovaní. Už nyní se několik nadšenců posunulo o výkonnostní družstvo výš.

Cestou ze sjezdovky jsme se dozvěděli o tom, že Kačenka ukryla svůj tovar, který nesla na trh, před lapky. Nabídla jej poctivým lidem ku radosti a užitku. Zasypané sněhem jsme našli krásné hrnečky, které jsme si po večeři pomalovali horskými motivy. Čekala nás další etapa hry riskuj, deníčky, písničky, pohádka a hurá do postelí.

Úterý 16.1.

Zrána byl na pokojích očekávaný klid. Únava se zřejmě dostavuje. Nicméně nadšení neopadá. S písničkou se vstává vždy lépe a vydatná snídaně opět všechny postavila na nohy.

Ranní rozcvička tentokrát proběhla individuálně v jednotlivých skupinách před lyžárnou i na svahu. Denní režim máme již zaběhnutý a výcvik tak začal jaksi bez zbytečného odkladu. Někteří, i k našemu překvapení, se opět posunuli dál ve svých výkonech a sami jsou si vědomi velkého zlepšení. Kotvu už ovládají bez problémů téměř všichni. Dopoledne na lyžích a snowboardech tedy uteklo jako voda.

Kuře na paprice v žaludku hřálo, nezbylo nic a odebrali jsme se na „kutě“. Nestihli jsme ani zamhouřit oči a už jsme byli opět v přezkáčích na lanovce. Odpolední blok byl o něco volnější, více se tedy brázdil místní svah a jak to na horách bývá, zakončili jsme tuto část dne návštěvou místního bistra. Děti se dosyta občerstvily, a aby jim před večeří opět vyhládlo, přidali jsme sjíždění sjezdovky na pekáčích a proběhla krátká, leč intenzivní sněhová bitva mezi náhodně vybranými pedagogy a všemi dětmi.

Po večeři se tedy jen zaprášilo, někteří dokonce zvládli i přídavek formou odměny za uplynulý díl hry Riskuj. Krakonoš nepolevuje ve svých nárocích na jeho pomocníky a připravil tak svým svěřencům stopovačku po chatě s poznáváním zvířecích stop. Následně jsme opět vyplnili své deníčky, nechyběl další díl vědomostní soutěže a tentokrát jsme přidali odbornou diskuzi na téma „bezpečnost na svahu“. Před usnutím, které netrvalo dlouho, jsme konečně dokoukali poslední část pohádky. Jsme v klidu, dobře to dopadlo. Dobrou noc a zítra jezdíme dopoledne, odpoledne nás čeká průzkum okolí a další pátrání po Kačence.

P.S.: Omlouváme se čtenářům našich zpráv za nepravidelnou frekvenci. Signál je tu vrtkavý a času nazbyt se nám nedostává. Děkujeme za pochopení.

Středa 17.1.

Dnešní den byl pestrý hned od snídaně, kdy se za okny chalupy mihl Krakonoš, který nás bedlivě sleduje a provází celým týdnem. Po vstřebání nečekaného zážitku a snídaně jsme vyrazili na svah. Sluníčko, modrá obloha a sníh, co víc si přát. Všichni do jednoho mají za sebou jízdu na kotvě a „velké“ sjezdovce. Klobouček!

Po obědě se jen zaprášilo. Česká klasika vepřo-knedlo-zelo zkrátka nezklame. Po poledním klidu jsme v rámci třetího kritického dne vyrazili na výlet po okolí. Kromě pátrání po studánce, kam si Kačenka (ztracená dcera Krakonoše) chodí pro vodu, byla cílem výpravy Masarykova chata na Šerlichu. Vrátili jsme se všichni ve zdraví, unavení a spokojení.

Po vytoužené večeři následoval večerní program – Riskuj, deník, káči. Během strhující bitvy mezi týmem modrých a červených v Riskuj přišlo nečekané vyrušení, kdy se opět zjevil Krakonoš a zanechal zprávu o umístění studánky nedaleko naší chalupy. Skupinky dětí se tedy vydaly pro ryzí horskou vodu z pramene. Zážitek. Program byl natolik strhující, že všichni usnuli ještě před večerkou a určitě tak bude mít každý dostatek sil na další den plný lyžovaní a pestrého programu. Dobrou…

P.S.: V galerii naleznete mimo jiné i fotografie některých pokojů, nad nimiž žasne i místní paní pokojská. To se prý nevidí… 🙂

Čtvrtek 18.1.

Tak je za námi poslední celý den… Dnes nám sice počasí vůbec nepřálo, i tak jsme se s tím ve velkém stylu vypořádali a náramně jsme si užili celý program. Hned při snídani se nám opět zjevil Krakonoš, který nám z dálky naznačil, že před chalupou leží koš plný dobrot na posilnění při pátrání po Kačence.

Navzdory nepřízni počasí jsme se vydali na svah – udělali jsme dobře. Najezdili jsme toho mnoho a dopilovali naše lyžařské dovednosti. Navíc si během svačiny na svahu výherci „Riskuj“ ,z předešlého dne, užili zaslouženou odměnu. Po obědě jsme si dopřáli delší polední klid, což uvítali všichni z nás. Ani tak jsme si ale neodpustili odpolední návštěvu sjezdovky a nebyla to chyba. Hned po příchodu k vleku nám byla doručena zpráva, že Kačenka zanechala vzkaz k jejímu nalezení. Museli jsem počkat, až na svahu nebude žádný „cizák“ a trénovali jsme různé „tríčky“ v závěrečné části lyžařského výcviku. Poslední jízdou vleku jsme se dopravili na vrchol sjezdovky a začali halekat na lesy: „Krakonoši, Krakonoši, Tvoji dceru jsme našli. Kačenka u studánky čeká, radost ze shledání bude veliká“. Naše hlasy se nesly nad horami a mezi stromy v hlubokých závějích se zjevil Krakonoš. Ten přislíbil odměnu za spolupráci při hledání jeho dcery Kačenky. Zaslouženě jsme si poté k večeři dopřáli slavnostní kuřecí steak s hranolky. Během výjimečné večeře přišla výjimečná zpráva od Krakonoše – mapa s cestou k odměně! Truhlu plnou diamantů a Krakonošových krup si děti pod taktovku páťáků spravedlivě rozdělily, uvidíte sami… 🙂

Jak jinak zakončit týdenní pobyt než diskotékou. Večer plný známých a oblíbených hitů, soutěží a značné množství slušivých outfitů neměl chybu. I náš pedagogický sbor se nechal strhnout rozjetou atmosférou a všichni tak předváděli mnoho tanečních kreací. Příjemně unaveni uleháme a těšíme se zítra na Vás!

Zítra nás čekají už jen závěrečné „povinnosti“ – balení, závody, vyhlášení výsledků ze slalomu a bodování pokojů.

P.S. Původní plán zítřejšího odjezdu ve 13:00 platí. Předpokládáme tedy příjezd v 16:00 na místo odjezdu.