Pondělí – naše galéra dorazila ke břehům Nového Světa. Posádky plachetnic Santa Maria, Punta, Niňa, Santa Lucia a Hispaňola se hned po připlutí začaly mapovat okolí a zjistily, že na pevnině nejsou samy. Přišli jsme o lodě, přístroje….zbyly nám jen kladívka a plyšáci:-) Díky tajemnemu vzkazů v láhvi se nám podařilo získat pár metrů lana a zmrzlinu. Začali jsme se soutěží mistra uzlovaní. K večeři si posádky nalovily ryby, večeře, deníčky, zatancovali jsme, vysprchovat a do postýlek …:-)

Všichni jsou spokojení a v pořádku.

Úterý – probudili jsme se do krásného rána a vyrazili na rozcvičku. Během dopoledne jsme prokazovali sílu fyzickou zdatnost, balanc, ohebnost a mrštnost.  Pak si každý vyrobil svůj luk následovaly zavody v lukostřelbě.

Po obědě jsme uposlechli vzkazu z láhve a vydali se ke stojatým vodám – Skryjským jezírkům. Na diamantové hoře jsme ziskali značné bohatství a vrátili se k našim kajutám. V blízkém hájku se usídlilo celé hejno vzácných ptáků, které se nam podařilo pochytat, abychom je mohli dovézt na starý kontinent.

Večer deníky, zpěv a tanec:-) Všichni jsou spokojení a v pořádku.

Středa – ranní rozcvička nás nastartovala do krásného dne. Objevitelé museli obětovat několik diamantů, aby získali nápovědu k získání kompasů. Pak jsme se vydali do muzea Joachima Barranda. V zákoutí Skryj hlídali aztékové světlice-  další nápovědy, ale tajemná třaskavá kouzla proměnila naše objevitele v kámen 🙂 Po obědě objevitelé v boji získali zpět své šátky, naučili se další uzel, na ohni opekli buřty, malováním ozdobili poháry, zatancovali, napsali deníčky ….

Všechny děti si užívají a jsou v pořádku:-)

Čtvrtek – jak bylo napsáno ve vzkazu z láhve, po východu slunce jsme se vydali na naučnou stezku „po stopách trilobita“ a s kladívky v rukách jsme se pokusili najít každý svého. Po obědě si všichni zamotali hlavu vytvářením a luštěním tajných zpráv. Šifry jako „cihličky“, EMZETka, „čínština“ nám pomohou uchovat zprávy jen pro toho, komu jsou určené :-). Také práce s buzolou nám trochu zamotala hlavu, ale na večerní karneval a diskotéku už byli zase všichni fit.

Všichni jsou v pořádku a těší se na Vás.

 

 

Fotogalerie: zde