V sobotu 18.5. v podvečer uvítací výbor očekával anglické kamarády u autobusu. Nejprve je děti seznámily s prostředím školy a pak jim ukázaly, jak se hraje florbal.

V neděli 19.5. jsme vyrazili do Prahy na prohlídku. Někteří žáci 4. a 5. třídy si nachystali povídání o pražských památkách a zajímavostech. V parku na Kampě pak ve skupinkách s anglickými dětmi hledali mapu k pokladu. Tajné heslo ukrývala jedna ze zahrad Pražského Hradu. Střážce pokladu, sídlící v Arcibiskupském paláci, dětem poklad vydal, když vyslovily heslo: „ZLATÁ CIHLA – THE GOLDEN BRICK“.

V pondělí 20.5. jsme v projektovém vyučování vyzkoušeli naše schopnosti komunikace.

V úterý 21.5. žáci 3.,4. a 5. třídy vzali své kamarády na výlet do mlýna u Veselých v Chotči, který leží na Radotínském potoce. Děti si prohlédly celý vodní mlýn a jeho mechanismus a dozvěděly se mnoho o druzích obilovin. Odpoledne jsme ještě pokračovali do sklárny v Nižboru.

Oba cíle našeho výletu předčily naše očekávání a vstřícnost, s jakou nás jak ve mlýně tak ve sklárně uvítali, byla úžasná.

V úterý v podvečer jsme na školní zahradě ještě uspořádali grilovací párty, kde měly děti ještě možnost si pohrát, předat drobné dárečky a rozloučit se.

 

Ve středu 22.5. proběhl ve škole pracovní seminář o VČELÁCH. Děti si mohly vše prohlédnout a osahat. Ochutnaly pastovaný med a také si vyrobily kytičky z medového těsta a svíčky z včelího vosku.

 

PODĚKOVÁNÍ

Moc děkujeme všem rodičům, kteří nám pomohli se zdárným průběhem návštěvy ať již zapůjčením lehátek či grilů, donešením potravin a nápojů i tvorbou příjemné atmosféry.

Poděkování také patří obecnímu úřadu Úhonice, který nám pro úterní výlet poskytl autobusovou dopravu.